Funkcionális élelmiszerek

A funkcionális élelmiszerek olyan élelmiszerek vagy étrend-kiegészítők, amelyek a hagyományos táplálkozási értéken túlmenően specifikus egészségügyi előnyökkel is rendelkeznek. Ezek az élelmiszerek vagy összetevők segíthetik a betegségek megelőzését, támogathatják a test normál működését és hozzájárulhatnak az általános jólléthez.

Funkcionális élelmiszerek jellemzői:

  1. Tápanyagokban gazdagok: Magas koncentrációban tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, rostokat, és egyéb biológiailag aktív komponenseket.

  2. Egészségügyi előnyök: Hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a betegségek megelőzéséhez. Például bizonyos funkcionális élelmiszerek segíthetnek a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentésében, az emésztőrendszer egészségének javításában vagy az immunrendszer erősítésében.

  3. Célorientált hatások: Tervezésük során figyelembe veszik, hogy hogyan befolyásolhatják kedvezően egy-egy konkrét egészségügyi állapotot vagy funkciót. Például egyes probiotikus joghurtok segíthetnek a bélflóra egyensúlyának fenntartásában.

  4. Kényelmes fogyasztás: A funkcionális élelmiszerek gyakran egyszerűen beilleszthetők a mindennapi étrendbe, például joghurtok, müzlik, vagy akár speciálisan formulázott italok formájában.

Funkcionális élelmiszerek használata lehet egy hatékony módja az egészség megőrzésének és a kiegyensúlyozott táplálkozás részeként történő beépítésük jelentős előnyöket nyújthat a hosszú távú egészség szempontjából.

REGGELI ITALPOR

PowerCocktail

ESTI ITALPOR

Restorate

ENERGIA ITALPOR

Activize

KOLLAGÉN ITALPOR

Beauty

IZÜLETVÉDŐ ITALPOR

Gelenk-Fit

IMMUNERŐSÍTŐ ITALPOR

Zellschutz - Antioxy